Lavazza Tierra Projekt

TIERRAA Rainforest Alliance egy szervezet, amely igazolást ad azoknak a kávétermelő farmoknak akik a fenntartható fejlődés gondolatát ültetik a gyakorlatba. Ha egy farm megfelel a szükséges feltételeknek, akkor a kávéjukat ellátják a hivatalos igazolással.


pastedGraphic_1.png


A Lavazza által forgalmazott TIERRA kávé, amely a Lavazza BLUE és Espresso Point kapszulás rendszerekhez is elérhető, egy olyan kávé, ami több ilyen minősítésű farm kávéjának keverékéből készül.

A gondolkodó kávé - Lavazza TIERRA

Bevezetés

A híres olasz kávéóriás, a Lavazza piacra dobta új termékét, a TIERRA-t kapszulás rendszerű gépeihez 2006-ban. Az egész termelési folyamat során a legfontosabb szempont, a babok termesztésétől a feldolgozásukig a természetes források felhasználása és a partnerek tisztelete és megbecsülése. Ezek az alapgondolatai a fenntartható fejlődésnek.

Lavazza - egy vállalat történelemmel és értékekkel

Az olasz kávétermelő vállalat, a Lavazza hosszú történelmi múltra tekint vissza. Már 110 éve irányítja a Lavazza család a céget és hűek maradtak az eredeti értékeikhez:  • az emberségességhez,
  • a szolidaritáshoz,
  • a kultúra és környezet jövő generációnak megőrzéséhez.

A Lavazza mindig elkötelezett volt a társadalmi szolgáltatások iránt, még bőven azelőtt, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalása az érdeklődés középpontjába került. Egy kávé termelő vállalat számára rendkívül fontos, hogy odafigyeljen az akcióira és azok élettani hatásaira.


Feltehetjük a kérdést, hogy miért? Az ok: az évszázad elején kezdődött kávé krízis, amely a kávétermelő országok munkafeltételeit sújtották. Ezáltal a kávéültetvényen dolgozók lehetőségei és körülményei rosszabbak lettek, mint valaha.
pastedGraphic_2.png
A Lavazza felismerte, hogy a szerencsétlen körülményeket lehetőségekké és erősségekké kell kovácsolni. A társadalmi szolgáltatásokba fektetett befektetésekkel kiléptek a piacra. A top-managerek úgy döntöttek, hogy egy új, önálló projektet indítanak útjára. Ekkor született meg a Lavazza TIERRA projekt. A projektet az amerikai NGO Rainforest Alliance-vel és VOLCAFE-val együttműködve indították. A Rainforest Alliance biztosítja a biodiverzitást a fenntartható társadalom-gazdasági fejlődésen keresztül 1986-tól. A VOLCAFE pedig egy nagy zöld kávé termelő, amely figyelmét fokozatosan a fenntartható kávétermelés felé irányítja, több mint 150 éve. Két erős partner akiknek megkérdőjelezhetetlen szerepe volt a projekt sikerességében.

A TIERRA projektA TIERRA kezdeményezés három országban van jelen, úgy mint Honduras, Kolumbia és Peru, ahol megközelítőleg 165 kávétermelő farm tevékenykedik. A célok, hogy fejlesszék a termelők és a dolgozók munkafeltételeit, továbbá a termék minőségének javítása és a régió környezetének megóvása. Ahhoz, hogy elérjék a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságot mind gondolati változtatások, mind cselekvés szükséges. A sikerhez vezető út a helyi lakossággal és a kávétermelőkkel való folyamatos kéz a kézben együttműködés. A problémák közös erővel közös megegyezés alapján kerülnek megoldásra. Ez idáig a projekt keretében felállítottak egy zöld kávé szárító és feldolgozó üzemet, valamint házakat, iskolákat és kórházakat újítottak fel. Az erőfeszítések eredményeként a projektben résztvevő farmok és így a Lavazza kávéja is megkapta a hivatalos Rainforest Alliance igazolást 2005-ben.


pastedGraphic_3.pngMario Cerutti, a Lavazza ellátási lánc menedzsere hivatalosan is kijelentette 2006-ban, hogy a Lavazza fő célja a jövőben, hogy a helyi közösségeknek átadják a know-how-t és a szükséges technikai segítséget a kávéminőség fejlesztése érdekében. Ez a kávétermelők versenyképességét emeli és a jobb termékminőségnek köszönhetően a termékekért magasabb árat is kaphatnak. A Lavazza legújabb terméke, a TIERRA kávé magasabb minőségi standardeknek felel meg. A TIERRA egy kávé őrlemény, ami 100% tisztaságú Arabica kávébabból készítenek a helyi közösségek, amelyeket a TIERRA projekttel támogatnak. A TIERRA egy nagyon aromás és édes ízű kávé könnyű, habos krémmel a tetején. Elérhető kávézókban és a magyarországi hivatalos értékesítőknél kávékapszula formában a Lavazza BLUE és Espresso Point rendszerekhez.


A TIERRA kávé ivása nem csak a kávézás élvezetét jelenti, hanem a fenntartható fejlődés ötletének és szellemének támogatását. Élvezze a frissen őrölt aromás espressot a Lavazza BLUE vagy az Espresso Point kapszulás kávéjában.